Foutmelding berekening belastingen in Tax-on-web

Momenteel krijgen we meldingen van meerdere leden rond een foutmelding in het berekeningsprogramma van Tax On Web, zie onderstaande afbeelding. Dit is een gekend probleem bij FodFin, zie ook onderstaande uitleg van de Tax-on-web website.

We blijven dit verder opvolgen aan onze kant en zullen de informatie ook updaten in deze FAQ mocht dit probleem voor alle aangiftes opgelost zijn.

Hoe kan ik mijn belastingen laten berekenen?

Vooraleer u uw aangifte verzendt: klik op ‘Berekenen van de belastingen’ in het menu bovenaan de pagina. Opgelet, dit is een simulatie. In sommige gevallen kan de definitieve berekening van uw belastingen, die u vindt in uw aanslagbiljet (belastingafrekening), hiervan afwijken.

Nadat u uw aangifte verzonden hebt: in Tax-on-web klikt u onder ‘Mijn documenten’ op de knop ‘Berekenen’ naast uw aangifte.

Er verschijnt niets? Uw browser blokkeert waarschijnlijk pop-ups. Open de pop-up via de melding bovenaan of onderaan uw scherm of pas de instellingen van uw browser aan.

In sommige specifieke gevallen kunnen we momenteel uw belastingen nog niet berekenen. Dat heeft geen impact op uw aangifte: u moet niet wachten om ze te verzenden. De berekening van uw belastingen zal binnenkort beschikbaar zijn in Tax-on-web.

https://financien.belgium.be/nl/E-services/Tax-on-web