eStox facturatiegids

Vanaf 1 maart 2023, betaalt u voor een creatie van een vennootschap in eStox 25 euro exclusief btw en voor elke inschrijving in een register betaalt u per betrokken effectenhouder 5 euro exclusief btw.

Alle andere verrichtingen die niet leiden tot een inschrijving in het effectenregister, zoals consultaties of de vennootschapsinformatie bijwerken, en de registraties in het UBO-register vanuit eStox blijven kosteloos.

Verder is er ook een plafond worden ingesteld van 100 euro exclusief btw per transactie in eStox.

Hoe worden de eStox verrichtingen gefactureerd?

De verrichtingen worden via de module maandelijks gefactureerd aan de persoon of de vennootschap die u selecteert uit het drop-downmenu wanneer u inlogt via het ITAA-portaal: https://portal.itaa.be . Alle facturen van het ITAA worden door billtobox naar onze leden verstuurd met volgend e-mailadres: noreply@billtobox.be. Mocht u een factuur niet ontvangen hebben, vindt u hier bijkomende informatie: Wat als ik de facturen niet via mail ontvangen heb?

Het staat u vrij deze kosten al dan niet te verrekenen aan de vennootschap en een vergoeding te vragen voor het geleverde werk. Wat meteen ook de reden is dat er op de publieke eStox-pagina geen tarieven vermeld worden.

Welke informatie staat op de factuur?

Op uw maandelijkse factuur ziet u voor elk type transactie, creatie van vennootschap of inschrijving in het register, het totale aantal lijnen dat aangerekend werd per dossier. In de module zelf kan u ook steeds de details zien per dossier door in de rechterbovenhoek op uw naam te klikken en vervolgens “facturatie” te selecteren.

Welke informatie kan ik in eStox zelf consulteren?

In het facturatiescherm krijgt u vervolgens een overzicht van de verrichtingen die gefactureerd werden of aangerekend zullen worden op de eerstvolgende maandelijkse factuur. De verrichtingen worden chronologisch getoond, met de meest recente verrichtingen in het eerste scherm.

Per verrichting ziet u hier de volgende informatie:

• Voor welke vennootschap deze verrichting was
  • Op welke datum de verrichting geregistreerd is
  • Welk type verrichting het was: oprichting, inschrijving aandelen, overdracht, etc.
  • Hoeveel lijnen in een dossier er betrokken zijn bij de verrichting in kwestie

Als u op een verrichting klikt, krijgt u bijkomende informatie te zien:

• Het ondernemingsnummer van de cliënt
  • De naam van het kantoor dat de actie gedaan heeft
  • De voornaam en naam van de gebruiker die de verrichting uitgevoerd heeft
  • Het e-mailadres van de gebruiker die de transactie uitgevoerd heeft

Welke verrichtingen zijn betalend?
AandelenObligatiesWarranten / InschrijvingsrechtenAndere effecten
Register aanmakenNieuwe obligaties aanmakenNieuwe warranten / Inschrijvingsrechten aanmakenNieuwe andere soorten effecten aanmaken
InschrijvingInschrijvingInschrijvingInschrijving
Storting

OverdrachtOverdracht
OverdrachtOverdracht

Warranten / inschrijvingsrechten uitoefenen

Nietig verklaring

Vernietiging van aandelen

Bijkomende inbreng met uitgifte van nieuwe aandelen

Bijkomende inbreng zonder uitgifte van nieuwe aandelen

Inbreng verlagen

Verkrijging van eigen aandelen

Samenvoegen/splitsen

Kapitaalverhoging (met nieuwe aandelen)

Kapitaalverhoging(zonder nieuwe aandelen)

Kapitaalverhoging (door incorporatie)

Kapitaalvermindering ( reëel)

Kapitaalvermindering (formeel)